Vakantie is altijd een zeer prettig vooruitzicht. Wie een reis plant verkeert meestal in een optimistische stemming. Bij het regelen van een reis – met of zonder hulp van een touroperator – sta je niet meteen stil bij de kans dat je pech kan kennen, een ongeval kan hebben of kan ziek worden.
Dicht bij huis weten de meeste mensen zich goed te beredderen. Je weet op welke mensen en welke (hulp)diensten je een beroep kan doen in geval van nood. In het buitenland ligt dat iets anders, zeker in de landen waarvan je de taal niet beheerst. Daarom is het goed je te laten bijstaan.
In een aantal gevallen kan je een beroep doen op de klassieke verzekeringen die je 365 dagen per jaar dekking verlenen, maar een vakantie brengt ook specifieke risico’s met zich mee en dan kan je een geschikte reisverzekering overwegen.
Het prettige vooruitzicht van een vakantie kan immers aan duigen vallen nog vóór het vertrek en zelfs tijdens je verblijf wanneer zich een onvoorziene omstandigheid voordoet. Om met een gerust gevoel een reis te boeken of aan te vatten ga je na wat je wensen of noden zijn en welke bescherming de verzekering hiervoor kan bieden. Je kan kiezen voor een contract enkel voor die ene reis of voor een jaarcontract. Vraag gerust een verzekeringsbrochure aan je reisagent of vergaar alle nuttige informatie bij de verzekeraar van jouw keuze. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.